Proprietati mecanice

Rezistenta mecanica Ytong

Rezistenta mecanica
Sistemul de constructie Ytong ofera o solutie masiva, cu pereti solizi si rezistenti. Datorita caracteristicilor fizico-mecanice, cladirile construite cu Ytong au abilitati de rezistenta in fata oricarui tip de socuri, a solicitarilor statice, de impact sau seismice datorita greutatii reduse si a performantelor ductile.

Ytong este un material omogen, cu o structura deosebit de puternica, fara goluri verticale, ceea ce face ca zidaria obtinuta sa raspunda uniform la actiunea dinamica in cazul seismelor, atat vertical, cat si orizontal.

  • Rezistenta identica pe toate directiile
  • Siguranta la cutremure
  • Distributie unitara a eforturilor

Greutatea redusa a blocurilor face din Ytong materialul perfect pentru realizarea zidariei de umplutura pentru a mentine, in final, masa totala a cladirii redusa la maxim. Tot din acest motiv, Ytong este solutia ideala in cazul mansardariilor, supraetajariilor si reconversiilor functionale.

Precizia si stabilitatea elementelor fabricate asigura capacitatea de a-si pastra forma si compozitia in conditii normale de exploatare.

Pe termen lung, rezultatele se vad in durabilitatea crescuta a cladirii si o imbatranire insesizabila, fara variatii mari ale performantei constructiei.